EN
Wintervuur sloot op 4 januari de achtste en laatste editie feestelijk af. Het nomadische podiumkunstenfestival verkocht in totaal 15.000 tickets. Daarnaast bracht het festival nog eens zo’n 18.000 gelegenheidsbezoekers op de been. Samen goed voor 33.000 bezoekers o...
Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni tonen de studenten van de Antwerpse Modeafdeling hun creaties op de jaarlijkse modeshow 'SHOW2019'. De ontwerpen van de masters kunnen ook alweer van dichtbij worden bewonderd tijdens de ééndags-tentoonstelling 'EXPO2019' op zaterdag 8 ju...
Na een intense speurtocht naar een nieuwe verrassende locatie, delen we met veel plezier mee dat we tijdens de kerstvakantie van 2019-2020  iedereen graag verwelkomen aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam! Wintervuur slaat naar goede gewoonte een jaartje over en zwiert v...
Earth Diver, een initiatief van regisseur Wouter Van Looy, is een krachtig multimediaal portret van een samenleving in crisis, die haar ondergang in de ogen kijkt en vertwijfeld zoekt naar antwoorden. In de karaktervolle ruimtes van Interescaut, een voormalige elektrici...
Tijdens COOK IT BOIL IT BAKE IT OF FORGET IT! stelt de nieuwe lichting Antwerpse kunstenaars en designers hun werk tentoon. 
Van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli kon je kennismaken met de kunstenaars en designers van morgen op Masters2018. Dit was een mooie opportuniteit om als eerste deze nieuwe lichting kunstenaars en ontwerpers te ontdekken voor de wereld dat doet.
Zaterdag 2 juni kon je de afstudeercollecties van de 9 Modemasters van 2018 in detail gaan bekijken op EXPO2018, in de nieuwe campus van de mode-opleiding van De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool op het Antwerpse Zuid.
Op Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2018 toonden alle bachelors en masters van de mode-opleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool hun werk op de catwalk van SHOW2018. 
Vanaf 1 juni herleeft Barok in de stad. Surf mee op het elan van grootmeester Pieter Paul Rubens, en herontdek de vele barokke uitingen in het Antwerpse. Welke sporen liet de beroemdste barokkunstenaar na? Wie waren zijn tijdsgenoten? Wie inspireerde hij toen en nu? 
Van 28 december tot en met 6 januari verwelkomde Wintervuur iedereen op het voormalige spoorwegenterrein van Spoor Oost in Borgerhout. Deze ruwe diamant werd 10 dagen lang opgeblonken tot een schitterende festivalsite: het Wintervuurplein. 
Voor Masters2017 sloegen de kunsthogescholen KdG | Sint Lucas Antwerpen en AP | Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen de handen in elkaar om hun masters een podium te geven op de afstudeertentoonstelling Masters2017. 
Beeldend kunstenaar Lieven Segers daagde voor het stadsfestival Born in Antwerp 11 Antwerpse kunstenaars uit om hun oeuvre te vertalen naar gevels in de Antwerpse binnenstad. Dit weekend is je laatste kans om deze werken te gaan bekijken, want nadien verdwijnen bijna al...
Woensdag 28 juni opent Masters2017 feestelijk de deuren. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe rooskleurig de creatieve toekomst van Antwerpen wel is.  Drie gebouwen tjokvol kunst en design, dat is wat je mag verwachten van Masters2017. 
Vraag je je soms ook wel eens af wie de persoon achter de collectie op de catwalk is en waar hij of zij de inspiratie haalde? EXPO2017 beantwoordt die vraag. Je ontdekt er het verhaal achter de eindejaarscollecties van de 18 modemasters. 
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2017 stelde de Modeafdeling van de AP | Koninklijke Academie voor Schone Kunsten haar eindejaarsdefilé SHOW2017 voor in Park Spoor Noord. Alle bachelors en 18 masters toonden er hun werk aan een internationaal publiek van modeliefhebbers...
Zaterdag 29 april om 11 uur is het zover. Dan openen De Loods en Bar Paniek hun deuren voor het driedaagse openingsfeest met muziek, theater en performances. We geven je graag een overzicht van het programma.
Antwerpen is een broedplaats en thuishaven voor creatief talent. Met een gevarieerd programma bracht Born in Antwerp zes maanden lang een staalkaart van het allerbeste wat creatief Antwerpen te bieden heeft. 
Van 26 december 2015 tot 2 januari 2016 bracht Wintervuur een week vol circus, theater, muziek en vuur naar Wilrijk.
Op 12 en 13 juni 2015 stelde de Antwerpse Modeafdeling haar eindejaarsdefilé SHOW2015 voor in Park Spoor Noord. De masters pakten voor het eerst ook uit met een installatieparcours doorheen de binnenstad.
'Heilige Plaatsen, Heilige Boeken' bracht Mekka, Rome en Jeruzalem naar Antwerpen. Naast de twee hoofdtentoonstellingen vond een cultureel randprogramma plaats, verzorgd door Antwerpen Open.
350 jaar Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en 50 jaar Modeafdeling werd in stijl gevierd. Meer dan 125.000 bezoekers participeerden aan één van de vele onderdelen van Happy Birthday Dear Academie.
Van 28 april tot en met 13 mei 2012 baadde het de site van het toekomstige Red Star Line Museum in de sfeer van de hoogdagen van de legendarische rederij.
Het openingsfestival van het MAS | Museum aan de Stroom bracht meer dan 75.000 mensen op de been. Het museum zelf verwelkomde 45.000 bezoekers waarmee het maximaal aantal bezoekers werd bereikt.
Een jaar vóór de eigenlijke opening organiseerden Antwerpen Open en het MAS | Museum aan de Stroom VOORUIT MAS!, een stadsproject met een verscheiden programma van rondleidingen in het nog leegstaande gebouw, en lezingen, films en concerten in één van de MAS-paviljo...
Aan de hand van een cultureel programma trachtte KAAiLAND iedereen bewust naar de kaaien te doen kijken en een idee te geven van hoe de kaaien er in de toekomst zouden kunnen uitzien.
O DIERBAAR ANTWERPEN stelde onze relatie tot dieren in de stad scherp. Dit initiatief van Antwerpen Open, de ZOO, de Musea stad Antwerpen en verschillende andere partners zette Antwerpen vijf maanden lang in het teken van mens en dier.
In het najaar van 2006 ging alle aandacht naar het cultuur-toeristisch evenement rond torens en hoogbouw in Antwerpen, naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de ‘Boerentoren’. Als eigenaar van de toren wou KBC deze verjaardag met de nodige luister vieren en zoc...
Begin 2003 werd Antwerpen door een internationale vakjury onder leiding van UNESCO benoemd tot ‘World Book Capital 2004’, wegens haar bijzonder rijke aanbod als boekenstad. Daarmee werd Antwerpen na Madrid, Alexandrië en New Delhi de vierde wereldboekenstad. Voor d...
In Rijsel - Culturele Hoofdstad van Europa in 2004 - werden een aantal meesterwerken van Rubens uit verschillende Europese collecties bijeengebracht voor een retrospectieve. Analoog hiermee benadrukt Antwerpen, Rubensstad bij uitstek, in 2004 op een hoogst originele man...
Antwerpen Open verzorgde de externe communicatie voor 'PANAMARENKO alles leren, alles kunnen, alles doen', een tentoonstellingsproject rond Panamarenko dat liep op diverse plekken in de stad.
Voor het tentoonstellingsproject 'Heerlijke Primitieven' stelde Antwerpen Open zijn know-how ter beschikking met twee medewerkers die gedurende de periode van een jaar de interne en externe communicatie van het evenement zouden verzorgen.
In 2001 organiseerde Antwerpen Open samen met het FFI een groots internationaal project in het teken van mode en zette zo Antwerpen voorgoed op de internationale kaart.
Deze tentoonstelling Rubens, Holbein en de Dodendans: rond de aankoop van een tekenboek toonde Rubens' jeugdtekenboek, een album met jeugdtekeningen, naar aanleiding van de aankoop door de stad Antwerpen.
Het Orbis Terrarum project was een onderdeel van de viering rond de 500ste verjaardag van Keizer Karel (1500-2000).
Dit interdisciplinaire project stelde de vraag in hoeverre ‘het laboratorium’ als plek maar ook als idee belangrijk is voor kunstenaars en wetenschappers.
In 1999 vierde Antwerpen de vierhonderdste verjaardag van Antoon Van Dyck.
Privacybeleid